Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060/018

Központi telefonszám

+36 46 360 125

Szakmai gyakorlat

Ágazati ajánlás a szakképzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez - LETÖLTHETŐ PDFÖSSZEFÜGGŐ SZAKMAI GYAKORLAT

 

10-11-13.
Nappali

13. - KSZ/11.
ESTI


IGAZOLÓLAP
 

IGAZOLÓLAP

 

 

Tanulószerződés kitöltéséhez segédlet

 

 

Szakmai gyakorlati képzés

Az iskolai rendszerű szakképzésben folyó szakmai elméleti és gyakorlati képzést a köznevelési törvény alapján és a szakképzési törvénynek a szakmai elméleti és gyakorlati képzésre vonatkozó rendelkezései szerint kell megszervezni.

Az iskolai rendszerű szakképzés a szakmai és vizsgakövetelmények előírása mellett az adott iskolatípusra és szakképesítésre kiadott szakképzési kerettanterv alapján folyik.

A szakközépiskolai vagy szakiskolai képzésben a kilencedik évfolyamon a szakmai gyakorlati képzés az iskola tanműhelyeiben zajlik.

tizedik és a tizenegyedik évfolyamon (sikeres szintvizsga után a kilencedik évfolyam összefüggő szakmai gyakorlatától kezdődően) a gyakorlati képzés gazdálkodó szervezeteknél történik, tanulószerződéses formában.

Szakgimnáziumban a kilencedik, tizedik évfolyamon tanműhelyben, míg a tizenegyedik és tizenkettedik évfolyamon tanműhelyben illetve külső gyakorlati helyeken történik a gyakorlati képzés.

Tizemharmadik évfolyamon jellemzően tanműhelyi képzést biztosítunk, tizennegyedik évfolyamon külső gyakorlati helyen történik a gyakorlati képzés.

Ha 5/13. évfolyamos a képzés, akkor külső gyakorlati helyen történik a gyakorlat.

Tanulószerződés

Szakképzési évfolyamon a tanuló gyakorlati képzése szervezetnél a tanuló és a szervezet között gyakorlati képzés céljából megkötött írásbeli tanulószerződés alapján folyik.

A tanulószerződést a tanuló, kiskorú tanuló esetén a szülő, illetőleg a gyám és a tanuló gyakorlati képzését vállaló szervezet köti egymással, amelyet a területi kamara tart nyilván.

Tanulószerződés csak a képzés szakmai vizsgáig tartó, hátralévő teljes időtartamára köthető.